Не пренебрегвайте мускулните и ставни болки

Колко често имате проблеми с изправянето или колениченето, които правят тези ежедневни действия истинско мъчение?

Всеки ден, хиляди пациенти чуват въпроси като този от специалистите по рехабилитация, кинезитерапевти и ревматолози. Причината - силна болка на ставите и мускулите - това е много неприятно заболяване, което прави невъзможно да се движим нормално. 

Къде е следователно произхода на тази болка и можем ли да направим нещо за себе си? Когато имаме болка в ставите, нашата инстинктивна реакция е да я облекчим, въпреки че това не намалява заболяването като цяло. Проблемът е, че неизползваните стави се втвърдяват и всяко движение става все по-болезнено. 

Кое е най-важното за облекчаване на болката и кое е адекватното лечение? Първото нещо, което трябва да се вземе предвид са хранителните навици. Хората с недостиг на витамините А, С и Е, силиций, селен, калций и магнезий са особено изложени на риск от развитие на ставни заболявания.

Тези ценни хранителни вещества могат да бъдат открити най-вече в зеленчуците, плодовете, семената и рибата. Кое също е много полезно в полския продукт Вирумин витал, принадлежащ към категорията на функционалните храни, който, когато се използва вместо чай, три пъти на ден, 30 минути преди хранене, осигурява на човешкото тяло безценни количества от 100% естествени витамини и минерали в лесно усвояема за организма форма.

Проучванията, проведени от лаборатории потвърждават, че Вирумин витал е изключителна рецепта на базата на люспи от елда, с включен зелен овес, жен-шен и перфектна комбинация от сушени плодове.

Aвена-фин зелен овес и Фин зелен ечемик са отлични хранителни добавки, които, когато се добавят към храната в количество от 1/2 чаена лъжичка, доставят на тялото силиций и витамин Е. Тези две съставки са от голямо значение, когато става въпрос за поддържане на човешкото тяло във възможно най-добро състояние чрез спиране на процесите на стареене.

Как можем да помогнем на себе си, когато болката във врата или ръката се появява в резултат от неправилна поза за продължителен период от време? В такава ситуация, мускулите се пренатоварват. Заболявания, свързани с пренатоварването се развиват бавно, което означава, че ние свикваме с тях. Най-добрият пример за това е кресло, в което ние сме в полу-легнало положение, което причинява контрактура (ограничена подвижност) на прасците или задните бедрени мускули. Ние често поставяме крак върху крак, като по този начин се причинява контрактура на коремните мускули и бедрото. Когато гледаме телевизия или четем книга и подпираме главата си върху едното рамо или с ръка ние отново причиняваме мускулно натоварване.

Всички от изброените по-горе случаи, обикновено завършват с обезпокоителни болки, които могат да бъдат смекчени с помощта на лек масаж с използването на перфектния продукт Вирумин гел, който може да бъде или затоплящ или охлаждащ. Последният може да бъде особено полезен за места, където също възниква подуване, например около глезените, върху краката и места с варикозни вени.

В обхвата на моята професионална практика аз препоръчвам Вирумин загряващ гел за всеки човек, който има проблеми с циркулацията на кръвта за успокояване на краката сутринта, преди да се обуят чорапите. Благодарение на естествената съставка, ванилин, Вирумин загряващ гел е идеален за загряване и стимулиране на забавеното кръвообращение. Тези свойства трябва да се използват от хора, които имат проблеми със студени ръце и крака и диабетици, особено тези, които са изложени на риск от развитие на диабетичен синдром на стъпалото. 

Вирумин загряващ гел е ежедневна мярка за защита на краката срещу неприятното усещане за студ. Вирумин загряващ гел стимулира кръвообръщението и предпазва от студ. Използвайки го по гърба и гърдите можем да изпитаме приятно усещане за топлина и спокойствие. Гелът има изтънчен аромат.

Чрез внедряването на продуктите за пиене от серия Вирумин  и Вирумин гел за нуждаещите се, можем бързо да постигнем значително облекчаване на заболявания, свързани с костите, ставите и мускулите.

Нека се възползваме от природата, която е наш съюзник.

Съдржание на минерали във Вирумин витал потвърдено от лабораторни изследвания (мг / кг):
• калций (Ca) – 6871.9
• мед (Cu) – 10.17
• калий (К) – 18699.8
• магнезий (Mg) – 1380.7
• фосфор (Р) – 1764.1
• селен (Se) – 1.09
• силиций (Si) – 62.1
• цинк (Zn) - 178,6

Съдържание на минералите в Aвена-фин зелен овес потвърдено от лабораторни изследвания(мг / кг):
• калций (Ca) – 3221.3
• калий (К) – 22668.0
• фосфор (Р) – 2587.0
• силиций (Si) – 283.0
• цинк (Zn) – 69.5
Изследвана стойност: мг / 100 г:
• витамин В2 – 2,88
• ниацин – 1.30
• Витамин Е - 8,37

Stanisław Popenda, MA
Specialist in rehabilitation
Rehabilitation and physical therapy office, Ruda Śląska